Inspirasjon til hagen: Slik gjør du hagen klar for sommeren

Inspirasjon til hagen: Slik gjør du hagen klar for sommeren

Sommeren er den perfekte tiden for å nyte utendørsaktiviteter i din egen hage. Enten du ønsker et sted for rolige stunder, livlige sammenkomster eller lek og moro for barna, vil disse tipsene gi deg inspirasjonen du trenger for å gjøre hagen klar for sommerens herligheter.

Dyrke urter til matlaging

Dediker en del av hagen din til å dyrke friske urter som basilikum, rosmarin, timian og persille. Bruk plantekasser eller en liten opphøyd hagebed for å holde dem organisert. Å dyrke dine egne urter er både økonomisk og miljøvennlig, og gir deg samtidig en flott duftende hageflekk.

Monter en hengestol

Finn et skyggefullt sted, som under et tre eller en pergola, og monter en komfortabel hengestol. Dette blir det perfekte stedet å slappe av med en bok, nyte en kopp kaffe eller bare dingle føttene og la tankene fly. Hengestoler kan enkelt monteres og gir et unikt og avslappende element til hagen din. Velg en stol i slitesterkt materiale som tåler vær og vind, og legg til noen puter for ekstra komfort.

Monter lys i bakken

Installer solcelledrevne lys eller LED-lamper i bakken for å markere stier, innkjørsel eller spesifikke områder i hagen. Dette skaper en magisk stemning om kvelden og gjør det lettere å bevege seg rundt etter mørkets frembrudd. Lys i bakken kan også fremheve vakre planter og hageelementer.

Utendørs peis eller bålpanne

Sett opp en utendørs peis eller bålpanne for å samle familie og venner rundt varme flammer på kjølige sommerkvelder. Dette kan bli et naturlig samlingspunkt for marshmallow-grilling og hyggelige samtaler. Velg en peis eller bålpanne som passer til hagen din og sørg for å ha nok sitteplasser rundt. Legg til noen tepper og puter for å gjøre det ekstra koselig.

Bygg platting/terrasse

Er det en del av hagen din du ikke helt vet hvordan du skal utnytte? Bygg en terasse og skap et koselig uteområde for hagemøblene dine. Her kan du grille, spise middag under åpen himmel, eller bare slappe av i sola. En treterrasse kan lages i ulike størrelser og former, så den passer perfekt til hagen din. Husk å bruke materialer som tåler vær og vind, og gi terrassen litt kjærlighet med jevnlig vedlikehold, så holder den seg fin i mange år fremover.

bygge platting

Bygge terrasse: trinn-for-trinn

Lag din egen hagedam eller fontene

Hva med å skape din egen lille hagedam eller sette opp en fontene? Lyden av rennende vann er så avslappende og tiltrekker seg masse fugler og annet liv. En hagedam kan også være et hjem for fisk og vakre vannplanter som gir ekstra liv til hagen din.

Sett opp en lekehytte for barna

Bygg eller kjøp en lekehytte hvor barna kan leke og utforske. Legg til et lite bord og stoler inni, og kanskje noen leker for å gjøre det til et spennende sted for eventyr. En lekehytte kan stimulere barnas fantasi og gi dem et trygt sted å leke utendørs. Mal hytta i lyse, glade farger og dekorer den med morsomme detaljer som gardiner eller blomsterkasser.

LED pære med trekkledning batteridrevet
Interieur Norge
199,00 kr
Høydemåler For Barn i Tre
Interieur Norge
399,00 kr
Trådløs Oppladbar Led Vegglampe
Interieur Norge
499,00 kr
Lanternen - Trådløs Bordlampe
Interieur Norge
899,00 kr
Glasskule Verdensrom Lys Med Motiv
Interieur Norge
599,00 kr
Klar Gavepakke Håndkrem & Håndsåpe
Interieur Norge
69,00 kr

Plante en frukthage

Dediker et område til frukttrær som epler, pærer eller plommer. Dette gir deg fersk frukt i sesongen og tilfører vakker blomstring om våren. En frukthage kan være både vakker og nyttig, og gir deg muligheten til å høste din egen frukt. Velg frukttrær som passer til ditt klima og hageforhold, og sørg for riktig beskjæring og stell for å oppnå best mulig avling.

Lag et utendørs kjøkken

Bygg et utendørs kjøkkenområde med grill, arbeidsbenk og kanskje en pizzaovn. Dette gjør utendørs matlaging og underholdning til en lek. Et utendørs kjøkken kan være et fantastisk tillegg til hagen din, og gir deg muligheten til å tilberede mat ute i friluft. Konstruer kjøkkenet slik at det har god arbeidsplass, lagringsplass og tilstrekkelig belysning for kveldsbruk.

Bygg en pergola med klatreplanter

Bygg en pergola og plant klatreplanter som kaprifol, klematis eller druer. Da får du både et koselig sted å sitte under og et tett tak som gir skygge. Pergolaen vil ikke bare være et flott tilfluktssted i hagen din, men også skape en vakker, grønn tunnel når plantene vokser og blomstrer.

lage pergola

Slik bygger du en pergola!

Lag en sandkasse for barna

Lag en sandkasse i en del av hagen hvor barna kan grave og bygge. Dette kan holde dem underholdt i timevis og er lett å vedlikeholde. Velg en sandkasse med lokk for å holde sanden ren, og plasser den på et sted som er synlig fra huset slik at du kan holde et øye med barna mens de leker.

Sist men ikke minst: Plant masse blomster

Skap en blomsterhage med velduftende planter som lavendel, sjasmin og roser. Dette gir en herlig duft til hagen og er perfekt for avslapning. Velg en blanding av flerårige og ettårige planter for å sikre kontinuerlig blomstring gjennom sesongen. Plasser de duftende plantene nær sitteområder slik at du kan nyte duften mens du slapper av i hagen.

lage blomsterkasse

Slik bygger du blomsterkasse!

Disse tipsene vil hjelpe deg med å gjøre hagen din klar for sommeren og forvandle den til et vakkert sted å være. Her kan du nyte frisk luft, gode måltider, fantastiske dufter, og tilbringe verdifull kvalitetstid med familie og venner.

Halskjede Med Lupe
Interieur Norge
349,00 kr
Høydemåler For Barn i Tre
Interieur Norge
399,00 kr
Solfangere av krystaller 6 pakning
Interieur Norge
299,00 kr
Høydemåler For Barn Jungeldyr
Interieur Norge
299,00 kr
Trådløs Oppladbar Led Vegglampe
Interieur Norge
499,00 kr
Halskjede med forstørrelsesglass
Interieur Norge
299,00 kr
Tilbake til bloggen
LED pære med trekkledning batteridrevet
Interieur Norge
199,00 kr
Høydemåler For Barn i Tre
Interieur Norge
399,00 kr
Høydemåler For Barn Jungeldyr
Interieur Norge
299,00 kr
Menneskets Beste Venn Statue
Interieur Norge
349,00 kr
Lanternen - Trådløs Bordlampe
Interieur Norge
899,00 kr
Høydemåler Søte Dyr
Interieur Norge
299,00 kr