Hvordan tømme boblebad

Hvordan tømme boblebad?

Det å ha tilgang til et boblebad er noe mange unner seg både hjemme og på hytta. Når høsten og vinteren nærmer seg er det lite som frister mer enn et varmt og godt bad. For oss som bor i Norge er det ekstra godt å ha tilgang på et varmt bad på kjølige sommerkvelder. Hvordan du vedlikeholder badet ditt er viktig tenke over hvis du ønsker å bevare badet lenge.

Det finnes mange forskjellige boblebad på markedet, så det er ikke vanskelig å finne et som passer godt for deg. Kanskje du ønsker et massasjebad til utendørs bruk, eller bare er på jakt etter et enkelt bad som varmer på kalde dager. Har du allerede et boblebad passer denne artikkelen godt for deg.

Det kan være lurt å tømme boblebadet når vinteren nærmer seg så det ikke går i stykker. Et boblebad bør ikke stå på med høy temperatur over lang tid, da dette danner grunnlag for bakterier. Hvis du tenker på å tømme boblebadet og trenger en ordentlig guide og veiledning har du kommet til rett sted.

Hvorfor tømme boblebad?

Det kan være lurt å vinterlagre boblebadet og vedlikeholde det riktig for å slippe mugg, korrosjon og frostskader. Hvordan du bør vedlikeholde boblebadet ditt avhenger litt av hvilket boblebad du har. For de som ikke har saltvannsrensing bør badet skiftes minst to til fire ganger i året. Hvis du tenker at det ikke skal være i bruk på lang tid er det viktig å tømme det for å unngå skader, men også for å spare strøm. Hvis du har et boblebad på et feriested som du ikke skal tilbake til på lenge, kan det være smart å tømme det før du reiser.

Hva er langtidslagring?

Langtidslagring er viktig hvis du tenker å la boblebadet stå i mer enn 6 måneder uten å være i bruk. I dette tilfellet bør du tømme badet og gi det en god beskyttelse mot vær og vind.

Hvordan du går frem for å tømme boblebadet

  1. Koble fra strømmen ved å skru av sikringen.
  2. Finn frem tappekranen og skru så av dekslet. Det er litt ulik fremgangsmåte her ettersom hvilket boblebad du har. Noen bad har en hageslange som følger med som skrus på før du åpner avløpsrøret.
  3. Åpne avløpsrøret og tøm så vannet.
  4. Ta ut og vask filteret. Filteret bør oppbevares innendørs så det ikke blir slitasjeskader.
  5. Fjern vannkoblingene til varmeelement og pumper.
  6. er det å fås kjøpt de fleste steder som selger boblebad. Steng alle ventiler og dyser. Åpne så en dyse før du blåser den i 1-2 minutter.
  7. Bruk en vannsuger og gjør så samme prosess som i steg 6.
  8. Kontrollere varmeelementet og pumper, og sørg for at det ikke er mer vann igjen.
  9. Kontroller så at alle lokk, koblinger, dyser, deksler og kraner er åpne. Disse skal være åpne til du skal ta badet i bruk igjen.
  10. Sett på lokk og dekk hele boblebadet med en presenning.

Tømme boblebadet på vinteren?

Det finnes ikke en fasit her, for det kommer an på om du tenker å bruke badet på vinterstid. Hvis du tenker å bruke badet bør det stå på med varme gjennom hele vinteren. Skal du ikke bruke det på vinteren, kan du vurdere å tømme badet og i tillegg rense det grundig. Følg stegene over om du ønsker å langtidslagre badet ditt.

Gjør boblebadet klart til sommeren

Hvis boblebadet ditt ikke har vært i bruk hele det siste halvåret gjør du klokt i å skifte ut vannet. Fremgangsmåten for å skifte ut vannet er ganske lik uansett hvilket bad du har.

Skifte vann i boblebad

Åpne sluket og ta av filteret

Du åpner enkelt sluket i bunnen av boblebadet før du tar av filteret. Det er viktig at du ser godt over så alt av vannet tømmes ut.

Rens filter og vask boblebadet

Rens filter etter anvisning og deretter vask badet med såpe tilpasset ditt boblebad.

Høydemåler Søte Dyr
Interieur Norge
299,00 kr
Klar Gavepakke Håndkrem & Håndsåpe
Interieur Norge
69,00 kr
Høydemåler For Barn Jungeldyr
Interieur Norge
299,00 kr
Trådløs Oppladbar Led Vegglampe
Interieur Norge
499,00 kr
LED pære med trekkledning batteridrevet
Interieur Norge
199,00 kr
Høydemåler For Barn i Tre
Interieur Norge
399,00 kr

Fyll badet med rent vann

Nå som boblebadet er ferdig rengjort er det klart for å fylle opp badet med friskt og rent vann fra hageslangen.

Sett på filteret igjen

Hvis filteret du tok av fortsatt er fint og rent, er det ingenting i veien for å bruke det igjen. Filteret bør byttes helst 1-2 ganger i måneden. Hvis du ikke bytter ofte kan det resultere i at du opplever at vannet blir brunt.

Sjekk at vannet er i kjemisk balanse

For å finne ut av dette benytter du testrips. Hvis måleren viser en lys farge betyr dette at pH-verdien er lav. Da bør du benytte et pH produkt for å finne rett kjemisk balanse.

Finne riktig vanntemperatur

Finne riktig vanntemperatur

Det kan være vanskelig å vite hvilken temperatur et boblebad bør ha om man ikke har hatt boblebad tidligere. Temperaturen du bør velge avhenger av smak og behag. På sommeren ønsker du kanskje noe litt avkjølende, mens på vinteren rykende varme. Det kan være passelig med en temperatur mellom 25-30 grader om sommeren, mens om vinteren ligger gjerne temperaturen på 35-40 grader. Det er lurt å lese manualene som hører med boblebadet nøye.

Ofte stilte spørsmål (FAQ)

Skal et boblebad stå på hele tiden?

Det er ikke lurt å la det stå på hele tiden for da kan det danne seg bakterier. Forebygging av bakterievekst er viktig og det gjør du blant annet ved å rense boblebadet, alltid dusje før du bruker det og sørger for riktig PH-balanse.

Hvor ofte må man skifte ut vannet?

Det anbefales å skifte vann 3-4 ganger i året. Hvor ofte avhenger også litt av hvor mye boblebadet er i bruk.

Hvordan tømme boblebad?

Koble fra strømmen, rens og skru av avløpsrøret. Mer nøyaktig beskrivelse steg for steg, kan du lese lengre opp i artikkelen.

Kan man ha boblebadet ute på vinteren?

Ja, de fleste boblebadene kan stå ute om vinteren. Det anbefales å plassere det på en plattform, slik at det ikke står nærme snø, bakke eller is.

Bør jeg bruke saltvann eller klor i boblebadet?

Dette kommer an på hvilken type boblebad du har. Det er ulike fordeler med både saltvann og klor. Fordelen med saltvann er at det tåler kulden bedre og kan være mildere mot huden. Det å benytte klor kan være lurt da det er mer kostnadseffektivt og krever mindre vedlikehold.

Menneskets Beste Venn Statue
Interieur Norge
349,00 kr
5 Modus Høytrykksdusjhode
Interieur Norge
299,00 kr
Høydemåler Søte Dyr
Interieur Norge
299,00 kr
LED pære med trekkledning batteridrevet
Interieur Norge
199,00 kr
6 Pakning Sterilan Aloe Vera Fresh Deo Stick
Interieur Norge
499,00 kr199,00 kr
LED Nattlys med bevegelsessensor
Interieur Norge
399,00 kr
Tilbake til bloggen
Trådløs Oppladbar Led Vegglampe
Interieur Norge
499,00 kr
Høydemåler For Barn Jungeldyr
Interieur Norge
299,00 kr
Klar Gavepakke Håndkrem & Håndsåpe
Interieur Norge
69,00 kr
Høydemåler Søte Dyr
Interieur Norge
299,00 kr
Lanternen - Trådløs Bordlampe
Interieur Norge
899,00 kr
LED pære med trekkledning batteridrevet
Interieur Norge
199,00 kr