Hvordan bygge badstue

Hvordan bygge badstue: gjør det selv-guide

Bambussokker - Høy Modell
Interieur Norge
399,00 kr
Klar Gavepakke Håndkrem & Håndsåpe
Interieur Norge
69,00 kr
Ankelsokker Bambus
Interieur Norge
349,00 kr
Anthon Berg Signatures 460g
Interieur Norge
295,00 kr125,00 kr
Høydemåler For Barn Jungeldyr
Interieur Norge
299,00 kr
Høydemåler For Barn i Tre
Interieur Norge
399,00 kr

Å gå inn i en badstue er som å gå inn i en verden av beroligende varme og hvile. Å bygge din egen badstue kan være svært givende, enten du ønsker å komme deg vekk fra det daglige arbeidet eller bare føle deg bedre. En badstue er ikke bare bra for kroppen din, men også for sinnet og hjertet, og gir deg en pause fra problemer og distraksjoner.

I denne artikkelen vil vi lære deg om forhåndsplanlegging og design, en trinn-for-trinn gjør det selv-guide og noen vedlikeholdstips for å bygge en badstue.

Bygg en badstue: planlegging og design

Før du kan bygge en badstue trinn for trinn, må du planlegge og designe den. Her er noen ting du bør vurdere:

Bygg din egen badstue

 1. Angi budsjettet ditt: Hvis du setter et budsjett du kan holde deg til, kan du ta smarte valg mens du arbeider. Tenk ikke bare på kostnadene for materialer og verktøy, men også kostnadene for ting som tillatelser og ventilasjonssystemer, som kanskje må avklares.
 2. Velg din type badstue: Det finnes mange forskjellige typer badstuer, og hver har sine egne fordeler. I tradisjonelle badstuer varmes steiner eller bål opp for å lage damp, mens infrarøde badstuer bruker infrarøde varmeovner for å varme opp kroppen direkte. Finn ut hva som er bra og dårlig med hver type og velg den som passer din smak og helsemål.
 3. Utkast til design: Nå som du har en ide om hvor, hvordan og hvordan badstuen din vil se ut, er det på tide å lage en grov plan. Ta med hvor benken og oppvarmeren skal være plassert og hvordan du vil sette opp plassen inne. Denne planen vil være din guide når du går videre.
 4. Be om hjelp fra en profesjonell: Hvis du er ny innen snekring eller trenger mer avklaring på noen tekniske detaljer, kan du gjerne spørre eksperter eller erfarne entreprenører om hjelp. Hvis du trenger hjelp med ledninger eller konstruksjon, kan det å snakke med en elektriker spare deg for tid, penger og mulig hodepine i fremtiden.

Trinn-for-trinn guide for å bygge en badstue

Etter å ha planlagt og utformet badstuen etter ditt behov, kan du bygge den selv ved å følge disse trinnene:

1. Grunnlaget og rammeverket

bygge sauna rammeverk

 • Forbered grunnlaget: Hvis badstuen din skal være inne, sørg for at gulvet er solid og plant. Hvis det er ute, bruk betongblokker eller en betongbase for å gjøre det stabilt.
 • Innramming av vegger: Begynn å ramme inn veggene basert på planen din. Bruk impregnert treverk for å stoppe skade fra vann. For stabilitet, sørg for at rammen er rett og jevn.
 • Fest veggplater: Sikre strukturene ved å sette de øvre og nedre veggplatene på plass. Dette gir en solid base for tilkobling av veggpaneler.

2. Isolasjon og dampsperre

 • Installer isolasjon: Legg forsiktig isolasjon mellom veggstenderne for å sikre at varmen holder seg inne. Bruk lydisolerende materialer laget for badstuer for sikkerhet og effektivitet.
 • Påfør en dampsperre: Ved å stifte den på innsiden av veggplatene hindrer dette vann i å komme inn i vegger og isolasjon.

3. Inne i bygget

 • Konstruer benker: Sett sammen badstubenkene ved å bruke tre som er trygt for en badstue. Plasser dem i riktig høyde for å få mest mulig varme og varme fra dem.
 • Installer benkstøtter: Fest benkstøttene godt til veggene, og pass på at de tåler nok vekt.

4. Ventilasjon og elektriske ledninger

 • Installer ventilasjon: Sett inn ting som ventiler og vifter for å holde luften i bevegelse og forhindre at rommet blir for tett.
 • Elektriske ledninger: Hvis badstuen din har elektriske deler, sørg for å følge sikkerhetsreglene når du kobler til varmeapparatet, lysene og kontrollene. Hvis du ikke kan så mye om elektroarbeid, er det best å snakke med en elektriker.

5. Installere varmeapparat og kontroller

 • Installer badstueovnen: Følg instruksjonene fra produsenten for å installere badstueovnen sikkert. Sørg for at den er på et trygt sted og har nok plass rundt seg.
 • Tilkobling av varmeapparatet: Følg instruksjonene for hvordan du kobler badstueovnen til det elektriske systemet. Sørg for at alle koblinger er tette og at ledningene er lagt på en sikker måte.
 • Kontroller og regulatorer: Installer badstuens kontroller og regulator ved å følge instruksjonene fra produsenten. Du kan endre varmen og lengden på badstuøktene dine med disse.

Etterbehandling

 • Innvendig finish: Bruk badstuespesifikke trebehandlinger eller andre gode finisher på badstuens interiør. Disse gjør at treverket ser bedre ut og beskytter det mot varme og fuktighet.
 • Installer belysning: Installer badstusikker belysning for å skape en koselig atmosfære. Sørg for at de er festet og kablet riktig.
 • Siste kontroll: Sjekk alle koblingene og delene på nytt for å sikre at de alle er tette og fungerer som de skal.

Sikkerhetshensyn

Sørg for at det er nok flyt til å holde luften i bevegelse og hindre at rommet blir for varmt. Følg alle sikkerhetsregler for strøm for å unngå å få strøm eller starte en brann. Før du bruker badstuen, sørg for at varmeapparatet og innstillingene er i god stand.

Glasskule Verdensrom Lys Med Motiv
Interieur Norge
599,00 kr
Nordic Boho Pledd
Interieur Norge
899,00 kr
«Din for alltid» Halskjede med hjerte
Interieur Norge
499,00 kr
Halskjede med forstørrelsesglass
Interieur Norge
399,00 kr
Nordisk Bohem Pledd
Interieur Norge
899,00 kr
Filtrert dusjhode med mineralperler
Interieur Norge
299,00 kr

Les også: Hvordan bruke badstue for en avslappende opplevelse

Slik vedlikeholder du badstuen din:

Det viktigste å gjøre for å ta vare på en badstue er å rengjøre den ofte, holde luftsystemet i god stand og sjekke oppvarmeren. Rengjøring gjør ikke bare ting renere, men forhindrer også at benker, vegger og andre overflater raskere må byttes ut. Riktig ventilasjon sørger for at det strømmer frisk luft, noe som gjør plassen mer komfortabel og trygg.

Å ta vare på badstuovnen ved å holde den ren og fri for støv og skitt kan også få den til å vare lenger og holde den i gang. Å ta forebyggende tiltak, som å legge håndklær på benkene og ikke bruke sterke rengjøringsmidler, beskytter treverket og den generelle strukturen til badstuen din.

Kvinne sitter i en badstue

Ofte stilte spørsmål

Hvilket tre skal jeg bruke for å bygge en badstue?

Velg et trygt tre for en badstue. Visse treslag tåler både varme og fuktighet godt, noe som gjør dem perfekte for en badstue.

Trenger jeg noe spesialverktøy for å bygge en badstue?

Ja, du trenger verktøy som sag, målebånd, vater, hammer, spiker, skruer, ledningskuttere og sikkerhetsutstyr. Avhengig av funksjonene til badstuen din, kan det hende du også trenger isolasjon og elektrisk verktøy.

Konklusjon:

Å bygge en badstue er et morsomt og gjennomførbart prosjekt som vil hjelpe deg å slappe av. Med riktig veiledning om hvordan du bygger en badstue, kan du gjøre drømmen til virkelighet og slappe av i den beroligende varmen og stillheten i din egen badstue. Så ta sjansen, omfavn prosessen, og la reisen til å bygge badstuen din bli en tilfredsstillende og god opplevelse.

Tilbake til bloggen
Høydemåler Søte Dyr
Interieur Norge
299,00 kr
Halskjede Med Lupe
Interieur Norge
349,00 kr
Trådløs Oppladbar Led Vegglampe
Interieur Norge
399,00 kr
Klar Gavepakke Håndkrem & Håndsåpe
Interieur Norge
69,00 kr
Bambussokker - Høy Modell
Interieur Norge
399,00 kr