Hvor mye koster et basseng i hagen

Hvor mye koster et basseng i hagen?

Å bygge et basseng i hagen din kan forvandle det til en avslappende oase hvor du kan slappe av og nyte livet utendørs. Men før du starter byggingen, er det viktig å forstå hvor mye et basseng i hagen koster og hvordan du vedlikeholder det.

I denne artikkelen vil vi bryte ned de ulike faktorene som påvirker kostnadene for et hagebasseng, sammen med vanlige spørsmål, for å hjelpe deg med å ta en beslutning.

Faktorer som påvirker hagebassengkostnadene

Kostnaden for å lage et hagebasseng kan variere mye. Her er noen nøkkelfaktorer som kan påvirke kostnadene ved å bygge og vedlikeholde et hagebasseng:

Hagebasseng

 • Bassengtype og design: Typen og utformingen til bassenget du ønsker å bygge spiller en betydelig rolle med tanke på kostnadene. Grunnleggende design, for eksempel basseng over bakken, er rimeligere enn tilpassede bassenger i bakken med spesialfunksjoner som fossefall, sklier eller unike former.
 • Størrelse og dybde: Større og dypere basseng krever mer materialer og arbeidskraft, noe som fører til høyere kostnader. Dimensjonene til bassenget vil direkte påvirke den totale kostnaden.
 • Materialer: Materialene som brukes til bassengkonstruksjonen, som betong, glassfiber eller vinyl, vil påvirke kostnadene. I tillegg kan kvaliteten på materialene påvirke både den opprinnelige kostnaden og langsiktig vedlikehold.
 • Forberedelse av stedet: Tilstanden til bakken der bassenget skal installeres kan påvirke kostnadene. Hvis det kreves omfattende graving eller planering, vil det øke den totale kostnaden.
 • Landskapsarbeid og omgivelser: Landskapsarbeid rundt bassengområdet, inkludert installasjon av planter, trær og belysning, kan bidra betydelig til økte kostnader.
 • Arbeidskostnader: Arbeidskostnadene, inkludert å ansette entreprenører, arkitekter og bassengbyggere, kan variere basert på beliggenhet og ekspertise.
 • Tillatelser og forskrifter: Innhenting av nødvendige tillatelser av lokale byggeforskrifter kan medføre kostnader til prosjektet. Noen områder kan ha spesifikke forskrifter som påvirker bassengdesign og installasjon.

Kostnadsfordeling av et hagebasseng

La oss dykke dypere inn i kostnadsfordelingen for ulike typer hagebasseng, for å gi deg et klarere bilde av hva du kan forvente.

Bassengkonstruksjon

Grunnleggende basseng i bakken:

Et basseng i gjennomsnittlig størrelse kan koste mellom 300,000 kr og 500,000 kr. Dette estimatet inkluderer utgraving, installasjon av bassengskall, grunnleggende utstyr og minimalt med landskapsarbeid.

 1. Graving og konstruksjon (40-50 % av totalkostnaden): Dette inkluderer utgraving av bassengområdet, forming av bassengskallet og installasjon av nødvendig rørleggerarbeid og elektriske systemer. Arbeidskostnader for fagarbeidere er en betydelig del av denne utgiften.
 2. Bassengskallmateriale (20-25 % av totalkostnaden): Hvilken type materiale du velger for bassengskallet, som betong eller glassfiber, påvirker kostnadene. Betong er dyrere på grunn av tilpasningspotensialet, mens glassfiber gir raskere installasjon og er relativt rimeligere.
 3. Grunnleggende utstyr (15-20 % av totalkostnaden): Dette inkluderer viktig bassengutstyr som pumpe, filter og sirkulasjonssystem. Selv om disse komponentene er nødvendige, påvirker de ikke den totale kostnaden nevneverdig.
 4. Landskapsarbeid og terrassebord (10-15 % av totalkostnaden): Landskapsarbeid rundt bassengområdet, inkludert terrassebord, stier og planter, forbedrer estetikken og funksjonaliteten til bassenget ditt. Disse tilleggene bidrar til den totale kostnaden, men skaper et mer innbydende miljø.
 5. Arbeids- og diversekostnader (5-10 % av totale kostnader): Diverse utgifter som tillatelser, inspeksjoner og tilleggsmateriell kan bidra til den totale kostnaden. Arbeidskostnader for dyktige fagfolk, inkludert bygningsarbeidere og anleggsarbeidere, spiller også en rolle.

Basseng over bakken:

Bassenger over bakken er et mer kostnadseffektivt alternativ, med priser som varierer fra 10,000 kr til 80,000 kr. Disse bassengene er enklere å installere og krever ikke utgraving.

Lanternen - Trådløs Bordlampe
Interieur Norge
899,00 kr
Høydemåler Søte Dyr
Interieur Norge
299,00 kr
Trådløs Oppladbar Led Vegglampe
Interieur Norge
499,00 kr
Høydemåler For Barn i Tre
Interieur Norge
399,00 kr
Klar Gavepakke Håndkrem & Håndsåpe
Interieur Norge
69,00 kr
LED pære med trekkledning batteridrevet
Interieur Norge
199,00 kr
 • Bassengsett (60-70 % av totalkostnaden): Basseng over bakken er tilgjengelige som komplette sett, som inkluderer bassengstrukturen, foringen, pumpen og filteret. Kostnaden avhenger først og fremst av størrelsen og kvaliteten på settet.
 • Installasjon (20-30 % av totalkostnaden): Mens basseng over bakken er enklere å installere sammenlignet med basseng i bakken, er lønnskostnader fortsatt involvert. Installasjon av bassengstrukturen, klargjøring av bakken og sikring av riktig utjevning krever dyktig arbeid.
 • Forberedelse av stedet (10-20 % av totale kostnader): Rydding av området, klargjøring av bakken og sikring av riktig drenering bidrar til den totale kostnaden. Disse trinnene er avgjørende for å skape et stabilt fundament for bassenget over bakken.

Luksusbasseng med funksjoner:

For en eksklusiv opplevelse kan et luksusbasseng i bakken med tilpassede funksjoner og landskapsarbeid variere fra 500,000 kr til 1 000,000 kr eller mer. Dette inkluderer tilleggsfunksjoner som fossefall, innebygde sitteplasser og avanserte filtreringssystemer.

 • Egendefinerte funksjoner og tilbehør (40-50 % av totalkostnaden): Fosser, belysning, sklier, innebygde sitteplasser og avanserte filtreringssystemer kan øke kostnadene for bassenget betraktelig.
 • Eksklusive materialer (20-30 % av totalkostnaden): Luksusbasseng bruker ofte førsteklasses materialer til bassengskallet, terrassebord og andre komponenter. Disse materialene forbedrer holdbarhet og estetikk, men kommer til en høyere pris.
 • Landskapsarbeid og design (15-25 % av totale kostnader): Landskapsarbeid er avgjørende for å skape et luksuriøst bassengområde. Intrikat landskapsarbeid, stier og elegante terrassebord bidrar til den totale kostnaden.
 • Arbeidskraft og dyktige fagfolk (10–15 % av totalkostnad): Tilpassede funksjoner og avanserte materialer krever dyktige fagfolk for installasjon og konstruksjon. Deres ekspertise øker de totale kostnadene, men sikrer et førsteklasses resultat.

Mann i basseng

Les også: Hva koster et motstrømsbasseng?

Vedlikeholdskostnader

Det er også en vedlikeholdskostnad for et hagebasseng. Her er noen av dem:

 • Vannbehandling: Regelmessig vanntesting og kjemiske behandlinger er nødvendig for å holde vannet rent og trygt. Forvent i gjennomsnitt å bruke rundt 5,000 kr til 15,000 kr per år på vannbehandlingsprodukter.
 • Energikostnader: Oppvarming, filtrering og belysning bidrar til energiutgiftene. Disse kostnadene kan variere mye basert på beliggenhet, bassengstørrelse og bruksvaner, men budsjetter med beløp på rundt 5,000 kr til 12,000 kr årlig.
 • Rengjøring og reparasjoner: Rutinemessig rengjøring, vedlikehold og sporadiske reparasjoner er avgjørende. Avhengig av bassengets tilstand, kan disse kostnadene utgjøre opp til 5,000 kr til 10,000 kr per år.

Ofte stilte spørsmål

Hva er den gjennomsnittlige kostnaden for å installere et hagebasseng?

Den gjennomsnittlige kostnaden avhenger av bassengtype, størrelse, funksjoner og materialer. Det kan variere fra 10 000 kr for bassenger over bakken til over 1 000,000 kr for luksuriøse bassenger i bakken med landskapsarbeid.

Er bassenger over bakken rimeligere enn bassenger i bakken?

Ja, bassenger over bakken er generelt rimeligere på grunn av de reduserte konstruksjons- og installasjonskravene sammenlignet med bassenger i bakken.

Konklusjon

Å investere i et hagebasseng kan gi årevis med nytelse og avslapning. Det er imidlertid viktig å vurdere alle aspekter av prosjektet, fra hvor mye koster et basseng i en hage til løpende vedlikehold.

Ved å forstå faktorene som påvirker kostnadene for et hagebasseng og vurdere dine preferanser, kan du ta en informert beslutning som er i tråd med budsjettet og livsstilen din.

Hug Ring i Sølv
Interieur Norge
299,00 kr
5 Modus Høytrykksdusjhode
Interieur Norge
299,00 kr
Nordisk Bohem Pledd
Interieur Norge
899,00 kr
LED pære med trekkledning batteridrevet
Interieur Norge
199,00 kr
Trådløs Oppladbar Led Vegglampe
Interieur Norge
499,00 kr
Bambussokker - Høy Modell
Interieur Norge
399,00 kr
Tilbake til bloggen
LED pære med trekkledning batteridrevet
Interieur Norge
199,00 kr
Høydemåler For Barn Jungeldyr
Interieur Norge
299,00 kr
Høydemåler For Barn i Tre
Interieur Norge
399,00 kr
Lanternen - Trådløs Bordlampe
Interieur Norge
899,00 kr
Trådløs Oppladbar Led Vegglampe
Interieur Norge
499,00 kr
Klar Gavepakke Håndkrem & Håndsåpe
Interieur Norge
69,00 kr