Hvordan vaske håndklær

Hvordan vaske håndklær: Trinn-for-trinn-veiledning

Etter et avslappende bad eller en forfriskende dusj elsker alle å pakke seg inn i et rent og mykt håndkle. Men hvor ofte har du tatt et håndkle ut av tørketrommelen og funnet ut at det ikke var så mykt som før eller lukter litt muggent? Fortsett å lese denne artikkelen for å vite de detaljerte trinnene for rene og pene håndklær.

Hvordan vaske håndklær

Huskeliste for vask av håndklær

Trinn 1: Sorter farger

Før du legger håndklærne dine i vaskemaskinen, er det viktig å sortere dem.

  • Etter farge: Vask hvite separat for å forhindre fargeoverføring.
  • Etter stoff: Delikate stoffer kan kreve mer skånsomme sykluser.
  • Etter hvor skitne de er: Samle svært skitne håndklær og vask sammen, siden veldig skitne håndklær kan overføre smuss til renere håndklær i vask.

Trinn 2: Forbehandle flekker

Ulykker skjer! Hvis du kan se en flekk på håndkleet ditt, behandle det før du vasker det. Gni flekken mykt med en liten mengde flytende vaskemiddel. Gi flekken et par minutter før du legger alt i maskinen.

Trinn 3: Ikke overbelast maskinen

Vi forstår at du vil gjøre tøyet raskt. Men hvis du legger for mange håndklær i vaskemaskinen, vil de ikke kunne bevege seg rundt og bli rene. For best resultat, fyll maskinen kun ca. to tredjedeler full.

Trinn 4: Velg riktig vaskemiddel

Det er mange typer såper på markedet, men velg en mild en for håndklærne dine. Dette forhindrer at stoffet blir slitt for fort. Ikke glem at "less is more"! Hvis du bruker for mye såpe, kan det etterlate en hinne på håndklærne dine som gjør dem mindre absorberende. Håndklærne blir ikke mer rene jo mer såpe du bruker.

Trinn 5: Kald eller varm vask

Det kan virke som varmt vann er den beste måten å få en god rengjøring på, men det kan skade fibrene i håndklærne dine over tid. Hvis du trenger å fjerne bakterier på svært skitne håndklær, bruk varmt vann.

Trinn 6: Eddik og natronmagi

Hvis håndklærne dine har blitt stive eller lukter mugg, kan du fikse det med disse to matlagingstriksene.

  • Eddik: Hjelper til med å bryte ned vaskemiddelrester, og gjør håndklærne myke.
  • Bakepulver: Gjør underverker for å bli kvitt stinkende håndklelukt. Tilsett en halv kopp med din vanlige såpe og vask som vanlig.

Trinn 7: Hopp over tøymykneren

Rart, ikke sant? Over tid kan tøymykner gjøre et håndkle mindre absorberende. Ønsker du myke og absorberende håndklær bør du unngå å bruke for mye av dette.

Trinn 8: Tørking

Hvordan du tørker håndklærne dine er like viktig som hvordan du vasker dem.

Rist dem: Rist håndklærne godt før du legger dem i tørketrommelen. Så de vil tørke jevnt.

  • Tørr på middels varme: Høy varme kan gjøre skade og håndklærne kan bli grove over tid. Bruk den midterste innstillingen.
  • Unngå overtørking: Ikke tørk håndklærne dine for mye fordi det kan ødelegge dem. Det er bedre å ta håndklær ut av tørketrommelen når de fortsatt er fuktige og la dem tørke helt i luften.

Trinn 9: Lufttørk når det er mulig

Sollys har en naturlig evne til å drepe bakterier. Det kan være lurt å henge klærne ute når været er fint. De vil ikke bare lukte godt, men også få et naturlig løft av et rengjøringsmiddel.

Trinn 10: Roter regelmessig

Selv håndklær trenger en pause! Hvis du alltid bruker det samme håndkleet, slites det ut og faller fra hverandre mye raskere. Bytt mellom ulike sett for å få dem til å vare lenger.

perfekt bretting av rene håndklær

Tips før du kjøper håndklær

Her er noen forslag til kjøp av håndklær:

Høydemåler For Barn Jungeldyr
Interieur Norge
299,00 kr
Trådløs Oppladbar Led Vegglampe
Interieur Norge
499,00 kr
Høydemåler Søte Dyr
Interieur Norge
299,00 kr
LED pære med trekkledning batteridrevet
Interieur Norge
199,00 kr
Klar Gavepakke Håndkrem & Håndsåpe
Interieur Norge
69,00 kr
Glasskule Verdensrom Lys Med Motiv
Interieur Norge
599,00 kr

Velg de riktige håndklærne: 100 % bomull brukes til å lage de beste håndklærne. Håndklær laget av bomull er myke, absorberende og langvarige. Et håndkle laget av en blanding av bomull og polyester vil tørke raskt. Bomull-poly-blandinger har derimot en tendens til å være mindre myke og mindre absorberende enn håndklær laget av 100 % bomull.

Les også: 

Hvordan vaske ull: en trinn-for-trinn-veiledning

Hvordan vaske jeans: En komplett guide

Tenk på GSM: GSM er en forkortelse for gram per kvadratmeter. Den forteller hvor mye håndkleet veier. Håndkleet vil være tyngre og suge mer vann hvis det har høyere GSM. Imidlertid har tyngre håndklær en tendens til å koste mer og ta lengre tid å tørke. Mellom 500 og 700 GSM er en god vekt for badehåndklær.

Se opp for vevingen: Hvor absorberende og mykt et håndkle er avhenger av hvordan det er laget. De fleste håndklær er laget med frotté, vaffel eller velurvev.

Frottéhåndklær kan suge mest vann, og vaffelhåndklær tørker raskest. Velourhåndklær er finest, men frottéhåndklær er bedre til å suge opp vann.

Velg den rette: Det finnes mange forskjellige typer håndklær. Badehåndklær, dusjhåndklær og vaskekluter er de mest populære størrelsene. Størrelsen du trenger vil avhenge av hva du liker og hvor mange personer du har i hjemmet ditt.

Tenk på farge og design: Det finnes mange forskjellige farger og stiler av håndklær. Velg farger og mønstre du liker som passer med de andre tingene på badet ditt.

Les vedlikeholdsinstruksjonene. Før du kjøper håndklær, sørg for å lese vaskeinstruksjonene. Dette vil hjelpe deg å velge håndklær som er enkle å ta vare på og som varer lenge.

vaske håndklær i vaskemaskin

Ofte stilte spørsmål

Kan jeg bruke varmt vann til å vaske håndklær?

Varmt vann kan noen ganger brukes til å desinfisere håndklær, men å bruke det for ofte kan bryte ned tøyfibrene, noe som gjør håndkleet mindre mykt og varig.

Hvorfor anbefales eddik og natron til å vaske håndklær?

Eddik hjelper til med å bryte ned vaskemiddelrester som kan få håndklær til å føles stive, mens natron nøytraliserer lukt, og sikrer at håndklærne dine lukter friskt.

Konklusjon

Å vite hvordan man vasker håndklær riktig er en enkel, men effektiv måte å sikre at de forblir i nesten ny tilstand. Følg disse tipsene og du vil føle deg pakket inn i en sky av varme.hver gang du tar et bad eller dusjer. Og ikke glem at det er viktig å vaske håndklærne dine, men hvordan du tar vare på dem daglig gjør hele forskjellen.

Halskjede Med Lupe
Interieur Norge
349,00 kr
Halskjede med forstørrelsesglass
Interieur Norge
299,00 kr
5 Modus Høytrykksdusjhode
Interieur Norge
299,00 kr
Vinlufter
Interieur Norge
149,00 kr
Lanternen - Trådløs Bordlampe
Interieur Norge
899,00 kr
LED pære med trekkledning batteridrevet
Interieur Norge
199,00 kr
Tilbake til bloggen
Høydemåler For Barn Jungeldyr
Interieur Norge
299,00 kr
LED pære med trekkledning batteridrevet
Interieur Norge
199,00 kr
Klar Gavepakke Håndkrem & Håndsåpe
Interieur Norge
69,00 kr
Menneskets Beste Venn Statue
Interieur Norge
349,00 kr
Lanternen - Trådløs Bordlampe
Interieur Norge
899,00 kr
Trådløs Oppladbar Led Vegglampe
Interieur Norge
499,00 kr