Hvordan vaske dusjkabinett

Hvordan vaske dusjkabinett: En omfattende guide

Du går inn i dusjen i håp om å bli ren og oppkvikket, men i stedet ser du såperester og smuss. Vi har alle vært i denne situasjonen, og det er en god leksjon om hvor viktig det er å holde dusjkabinettet i god form. En ren og pen dusj forbedrer din daglige rutine og gjør hjemmet ditt til et bedre sted å bo.

I denne artikkelen vil vi lære deg om materialene du trenger, forberedelsen og prosessen med å vaske et dusjkabinett, og samtidig gi deg svar på noen vanlige spørsmål.

Hvordan vaske et dusjkabinett

vaske dusjkabinett

Her er en trinn-for-trinn-veiledning for vask av dusjkabinett:

Materialer du trenger:

 1. Gummihansker
 2. Baderomsrens
 3. Hvit eddik
 4. Bakepulver
 5. Svamp eller skurebørste
 6. Mikrofiberklut
 7. Børste
 8. Plastpose

Klargjør dusjkabinett for vask:

Å klargjøre dusjområdet før du begynner å rengjøre er noe av det viktigste du kan gjøre for å sørge for at rengjøringen går bra. Ved å følge disse trinnene gjør du dusjområdet klart:

 • Rydd plassen: Ta alt personlig ut av dusjkabinettet, som sjampoflasker, såpe og annet dusjtilbehør.
 • Ta fra hverandre deler som kan tas av: Hvis dusjen din har bevegelige deler som dusjforheng, dører eller dusjhode, ta dem av for å rengjøre dem godt. Dette trinnet sørger for at du kan rengjøre godt overalt.
 • Ventilasjon: Sørg for nok luftstrøm på badet før du begynner å rengjøre. Slå på ventilasjonsviften eller åpne et vindu for å få frisk luft i bevegelse. Nok luftstrøm bidrar til å hindre bakterier i å vokse og fremskynder tørkingen.

Fjerning av såpeskum og smuss:

Ved å følge disse tingene kan du fjerne såpeskum og smuss fra dusjkabinettet:

Hvordan fjerne såperester

 • Forbered rengjøringsløsningen: Velg et rengjøringsalternativ som passer for jobben, som et baderengjøringsmiddel eller en blanding med vann og hvit eddik som du lager selv. For å gjøre det enklere å bruke, hell det over i en sprayflaske.
 • Spray og bløtlegg: Spray rengjøringsløsningen over alle overflatene med såpeskum og smuss. La den sitte på i noen minutter slik at opphopningen kan mykne opp.
 • Skrubbehandling: Bruk en skrubbebørste eller en myk rengjøringssvamp for å skrubbe overflatene skånsomt, men effektivt. Fokuser på steder hvor du kan se det er skittent og bevege deg i en sirkel. En brukt tannbørste kan hjelpe deg med å komme til på trange steder.
 • Skyll og gjenta: Skyll rengjøringsverktøyet av og til i varmt vann for å bli kvitt løst smuss. Skrubb og tilsett mer rengjøringsløsning til alle overflatene er rene.
 • Tørk av: Bruk en mikrofiber eller en våt klut til å rengjøre alle overflater. Dette trinnet fjerner rester av rengjøringsløsninger og sikrer at det ikke er merker.

Rengjøring av glassoverflater:

Her er prosedyrene for rengjøring av glassflatene:

 • Velg riktig rengjøringsmiddel: Velg et glassrengjøringsmiddel som er trygt for dusjens glassdører eller vegger. Se etter en løsning laget spesielt for glass som ikke etterlater striper.
 • Spray glasset: Spray glassrenseren over alle sider. Pass på at du får det jevnt utover, for å fjerne alt av vannflekker eller såperester.
 • Tørk av med en klut: Bruk en mikrofiberklut eller en ren, lofri klut til å rengjøre glasset. Start på toppen og jobb deg nedover.
 • Sirkulær bevegelse: Bruk en sirkelbevegelse når du tørker for å sikre at overflaten er ren. Vær ekstra oppmerksom på steder hvor vannflekker eller såpeskum er vanskelig å bli kvitt.
 • Tørk for en flekkfri finish: Etter tørking, la glasset tørke av seg selv, eller bruk en separat, tørr mikrofiberklut for å sikre at det ikke er flekker. Dette trinnet er veldig viktig hvis du vil ha ekstra klart glass i dusjen din.

Oppfriskning av dusjhodet og armaturene:

vaske dusjkraner og håndtak

Følg disse trinnene for å rengjøre dusjhoder og andre armaturer:

 • Fjerne dusjhodet: Hvis dusjhodet kan tas av, skru det av røret. Hvis du trenger det, bruk en dusjhodenøkkel.
 • Bløtlegging i eddik: Ha like deler vann og hvit eddik i en plastpose. Hvis du lar det trekke i ca 30 minutter, vil minerallag løsne.
 • Skrubbing (om nødvendig): Hvis det er vanskelig avleiringer, skrubb forsiktig dusjhodets beslag med en gammel tannbørste eller en myk børste.
 • Skyll og sett på igjen: Etter bløtlegging, ta av posen og skyll dusjhodet helt med vann for å bli kvitt eventuell eddikløsning som fortsatt kan være der. Sett dusjhodet tilbake på røret, og sørg for at det passer riktig, men ikke er for stramt.
 • Rengjøring av armaturer: Tørk av andre armaturer, som kraner og håndtak, med en våt klut eller svamp. Vær oppmerksom på eventuelle såpeskum eller mineralflekker.

Rengjøring av dusjavløpet:

Slik kan du rengjøre dusjavløpet:

 • Bli kvitt avfall: Bli kvitt hår, såpeskum eller andre fremmedlegemer som har samlet seg på eller i nærheten av avløpet. Du kan gjøre dette ved hjelp av hansker eller et papirhåndkle.
 • Løsning med natron og eddik: Hell en blanding av natron og eddik i avløpet for å bli kvitt lukt og mulige blokkeringer. Start med omtrent en halv kopp natron, og tilsett deretter en kopp hvit eddik. La væsken skumme opp og gå ned i avløpet i 15 til 30 minutter.
 • Skylling med kokende vann: Etter at natron og eddik har fått tid til å virke, hell forsiktig en kjele med kokende vann ned i avløpet for å fjerne eventuelle rester av støv.

Les også: Hvordan vaske bad: En enkel veiledning

Ofte stilte spørsmål

Hvor ofte bør jeg rengjøre dusjkabinettet?

Det er viktig å rengjøre dusjkabinettet ofte. En grundig rengjøring bør gjøres hver til annen uke, og overflater bør tørkes ned etter hver bruk for å forhindre at såpeskum og smuss bygger seg opp.

Kan jeg bruke blekemiddel til å rengjøre dusjkabinettet?

Blekemiddel kan virke, men det bør brukes med forsiktighet fordi det kan skade overflater og avgi sterk lukt. Velg enklere rengjøringsmidler til dusjkabinettet og bruk så lite som mulig.

Konklusjon

Du kan gjøre dusjen om til et rent og komfortabelt sted hvis du vet hvordan du vasker et dusjkabinett. Regelmessig rengjøring og vedlikehold vil holde ting rene og bidra til å holde folk friske ved å stoppe støvveksten og forlenge levetiden til armaturer.

Tilbake til bloggen